В източногерманската провинция Саксония-Анхалт се провеждат избори за местен парламент. Днешният

...
В източногерманската провинция Саксония-Анхалт се провеждат избори за местен парламент. Днешният
Коментари Харесай

В германската провинция Саксония-Анхалт се провеждат местни избори

В източногерманската провинция Саксония-Анхалт се организират избори за локален парламент. Днешният избор – последният преди парламентарните избори през септември 2021-ва – се възприема като самобитен тест за ръководещия в Берлин закостенял блок на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС).

Според най-новите социологически данни, направени ден преди вота, ХДС и „ Алтернатива за Германия “ са с изравнени позиции - 28% за партията на канцлера Меркел и 27% за крайната десница.

Крайнодесните още веднъж повдигнаха въпроса за бежанците в своята предизборна платформа и дадоха обещание, че в случай че завоюват, ще отделят дотации единствено за така наречен " немска просвета ". Освен това оферират да се закрият и всички стратегии за интеграция.

Себастиен Щригел, председател на Зелената партия в Саксония - Анхалт, съобщи, че в Саксония-Анхалт живеят най-вече възрастни и че провинцията " губи жителите си ". Ето за какво " се нуждаем от имигранти. Заради Алтернатива за Германия обаче много хора считат провинцията за непривлекателна ", посочи той.

Същевременно анализаторът Суда Давид-Вилп уточни, че " Саксония - Анхалт е огледалният облик на политическата фрагментация в Германия ". Според последните социологически изследвания - в народен мащаб Алтернатива за Германия има поддръжката на към 12 % от гласоподавателите. В Саксония-Анхалт - тя е нда 26 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР